När är det dags att anlita en rörmokare för rörinstallationer i Jönköping?

Det är bara en tidsfråga innan vattenledningen eller värmesystemet i äldre hus går sönder oavsett om bor i Jönköping eller i större orter som Stockholm och Göteborg. När detta sker måste man tillkalla en rörmokare som är väl insatt i hur rörinstallationer skall gå till. Dessa​ indelas i kall- eller varmvatten, avlopp och värmeledningar. Beroende på underhållet av dessa, kan de hålla i ett visst antal år innan de måste bytas ut. En erfaren rörmokare i Jönköping hittar ni hos företaget ​Härenstams El & VVS AB där ni kan verkligen få den hjälp ni behöver när olyckan är framme.

Det som slits mest är kallvattenledningar. Rör som är tillverkade av galvaniserat stål kan utsättas för korrosion, vilket leder till beläggningar som ger ett minskat vattenflöde. Oftast klarar sig varmvattensrören bättre, trots att de är tillverkade i stål. Livslängden ökar dock om rören är gjorda i koppar av äldre format, än dagens kopparrör vilka är trängre och tunnare. Man kan oftast behålla vattenkranen om dess förkromning inte är utnött. Ventilsätena går att rengöra och dess packningar kan enkelt bytas ut tillsammans med o-ringarna, kransbrösten och pipen.

Husets övriga rörinstallationer

Avloppen däremot är oftast långlivade, då de tillverkades i gjutjärn före år 1960. Dessa håller därför längre än de moderna avloppen och är oftast även tätare. Gjutjärnsavlopp ger mindre buller från rören då de tål hett vatten från disk- och tvättmaskiner. Till skillnad från dessa äldre avlopp som är svåra att ta isär då de är tätade med bly, finns det idag smidiga skruvkopplingar i avloppen. Det är inte alltid nödvändigt för en rörmokare i en rt som Jöönköping eller någon annan större ort att byta ut de nyare avloppen i samband med rörinstallationer, utan de kan istället renoveras med hjälp av infodringar.

Det kan vara mycket svårt att rensa de gamla vattenlåsen som sitter under diskbänken och handfaten. Numera är dessa tillverkade av plast vilket underlättar rörinstallationen. Det är vanligt att dagens diskhoar har gemensamma vattenlås för vasken och dess ho samt även för en diskmaskin. Förr i tiden var det däremot dubbla vattenlås i köken. Om ni bor i närheten av Jönköping och har behov av en bra rörmokare kan ni alltid kontakta Härenstams El & VVS AB.